Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku

Chcete strávit dovolenou na krásných písečných plážích s průzračně čistou vodou a azurově modrým mořem? Lákají vás antické památky? Rádi se necháváte hýčkat v  lázních? Potrpíte si na dobré jídlo? Pokud chcete zažít vše na jednom místě, CK SHENKO´S vás zve do jedné z nejzajímavějších zemí na světě - Turecka. 

Turecko je země s bohatou kulturní tradicí a je právem nazýváno “kolébkou civilizace“. Orientální tanečnice, podmanivá hudba, čajovny s vodními dýmkami a islám. Turecko je země geograficky blízká, ale kulturně až neuvěřitelně odlišná. Z Turecka cítíme ducha Orientu a východu, harémových tanečnic a exotických obřadů. 

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku
Foto: Alanya

Turecko, nádherná země v jihovýchodní části Středomoří čerpající z více než tři tisíce let starých kulturních tradic, zažívá v posledních letech nebývalý ekonomický i kulturní rozkvět. A to nejen pro obrovské množství historických památek, dlouhé pobřeží s krásnými plážemi, ale také pro svou kvalitu a nabídku služeb poskytovaných návštěvníkům z celého světa. 

Pokud dáváte přednost přírodě, můžete navštívit skalní města v Kappadocii, národní parky či proslulé Pamukkale. Turecká příroda zkrátka ví, jak okouzlit - nad krásou některých míst doslova zůstává rozum stát. Člověk hodnou chvíli přemýšlí, jestli se neocitnul v ráji. A to všechno v rozumné dostupnosti od turistických center. Chcete-li si chvíli odpočinout od rozžhavených pláží, útěk do přírody je skvělou volbou. 

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku
Foto: Pamukkale - travertinová jezírka

V Turecku se nachází více antických památek než v samotném Řecku. Překvapující? Ani ne, Turecko je jediná země, na jejímž území se nacházely dva ze sedmi Divů světa. 

Mírné klima, stálé počasí a příjemná teplota mořské vody zaručující koupání od začátku dubna do konce října, společně s velmi příznivými cenovými relacemi vytváří skvělé podmínky pro strávení dovolené nejen rodinám s dětmi a seniorům. Mladí lidé ocení živá turistická centra jako například Alanya, kde je možnost přes den užívat slunce, moře a krásných písečných pláží a v noci se bavit v nespočtu místních barů, restaurací, kaváren a diskoték. 

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku
Foto: Alanya - pláž Kleopatra

Jižní pobřeží země, táhnoucí se v délce cca 140 km od města Antalya až po letoviska východně od Alanye, nazýváme Tureckou riviérou. Je oblíbená pro velmi stálé vysoké teploty moře. Mezi nejkrásnější letoviska patří oblast Side a Alanya. Další známá letoviska v  Turecku jsou Oba, Konakli, Okucalar, Incekum, Belek. 

Alanya je živé a oblíbené letovisko s nekonečnými plážemi omývanými Středozemním mořem. Je rozdělena na dvě části vysokým útesem, na jehož vrcholu se tyčí pirátská pevnost z doby římské. Z pevnosti se naskýtá pohled na známou Kleopatřinu pláž. Pláž se pyšní modrou vlajkou EU, která označuje místa vynikající svojí čistotou a péčí o spokojenost návštěvníků. Z druhé strany pevnosti můžete vidět druhý záliv s pláží Keykubat. 

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku
Foto: Side

Bouřlivá historie Turecka zanechala hluboce zakořeněné zvyky. Lidé, kteří nikdy nezažili utlačování nebo nikdy nemuseli bojovat za svobodu, mohou mít s pochopením tureckého vlastenectví trochu problém. Pro obyčejného Turka však tato vášeň znamená pouze naplnění zdánlivě jednoduchých přání: rodiny, dobrého jídla, hudby, fotbalu a přátelství. Turci mají jedinečnou vlastnost: užívat si každé chvíle života i v těch nejneočekávanějších chvílích. Tuto radost z úplně obyčejných věcí pak sdílejí s každým návštěvníkem.

Pokud byste se chtěli dovědět více o této krásné zemi, neváhejte se obrátit na CK SHENKO´S, která je na trhu více jak deset let a nabízí vám first minute, last minute, děti zdarma a další z mnoha výhod. Hotely pro skromné klienty, rodiny s dětmi, ale i pro náročnější cestovatele. Pokud si nebudete vědět rady s výběrem hotelu, pracovníci této cestovní kanceláře vám jistě rádi ochotně poradí. 

Alanya a Side - oblíbená dovolená v Turecku
Foto: Alanya  - přístav

- PR článek -

CK SHENKO´S
Litovelská 117/6
779 00 Olomouc

Telefon: 585 428 886, 777 888 550
info@shenkos.cz 
www.shenkos.cz

Článek byl zobrazen 13 903 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy