Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Netradiční vánoční dárek? Darujte zájezd!

Vánoce se kvapem blíží a vy si stále nevíte rady, čím letos obdarujete své nejbližší? Hledáte vhodný dárek pro vaše přátele, partnery nebo rodinu? Exkluzivním a neokoukaným vánočním dárkem může být zájezd, který obdarovaného jistě velmi potěší. Na zážitky, které během dovolené prožije, může totiž vzpomínat po celý život.

Vánoce se kvapem blíží a vy si stále nevíte rady, čím letos obdarujete své nejbližší? Hledáte vhodný dárek pro vaše přátele, partnery nebo rodinu? Exkluzivním a neokoukaným vánočním dárkem může být zájezd, který obdarovaného jistě velmi potěší. Na zážitky, které během dovolené prožije, může totiž vzpomínat po celý život.

Nestalo se vám, že jste během roku zaslechli rodiče, jak si posteskli nad tím, že už ani nepamatují, kdy byli naposledy na dovolené? Nepostěžovala si vám kamarádka, že ani neví, jak vypadá moře? Nebo nezasnil se třeba bratr nad tím, jaké by to bylo, zalyžovat si na pořádném kopci? Vánoce jsou přeci časem splněných přání, tak kdy jindy by měly být sny vašich blízkých uskutečněny? Darujte jim dovolenou snů a uvidíte, jak se jim rozzáří oči, jako malým dětem! Vaše radost z jejich nadšení pak bude také ohromná.


Foto: dovolenou u moře je možné prožít v kterémkoli ročním období

Originálním dárkem v podobě zájezdu však můžete potěšit i své prarodiče, kteří jsou již v důchodu. Některé cestovní kanceláře se totiž zaměřily právě na klienty starší šedesáti let. Právě tito lidé touží poznávat, vybočit ze stereotypu a zpestřit svůj život nějakou cestou. Nemusí se jednat jen o lázně, nabídka cestovních kanceláří specializujících se na seniory je velmi pestrá a neustále se rozrůstá. Prarodiče se tak mohou vydat třeba za poznáváním kulturních památek, kde jim společnost a průvodce bude dělat odborník přes historii. Potěší je také relaxační či rekondiční pobyty v horách. Aktivní senioři jistě ocení aktivní pobyty spojené třeba s běžkařskými výlety.

Pokud jste si jisti, po čem vaši blízcí touží, můžete jim darovat již vámi vybraný konkrétní zájezd, nebo výběr nechat na nich a pod stromeček jim zabalit poukaz na výběr dovolené dle vlastního výběru. Obdarovaný si tak může vybrat, jestli touží cestovat za sluncem, exotikou, do hor, za zimními sporty nebo si užít třeba wellness pobyt v hotelu s širokou nabídkou nejrůznějších procedur.


Foto: mezi oblíbené destinace lyžařů patří např. Itálie a Rakousko

Zájezdy nebo dárkové poukazy zakoupíte v cestovních kancelářích a cestovních agenturách. Při nákupu konkrétního zájezdu vám cestovní kancelář vystaví poukaz se jménem obdarované osoby, názvem destinace a vlastním textem. Pokud chcete darovat poukaz, jeho minimální hodnota bývá stanovena na 500 až 1000 Kč, ale jinak samozřejmě záleží jen na vás, jakou hodnotu dárkového poukazu si zvolíte. Platnost dárkového poukazu bývá zpravidla jeden rok od data vystavení nebo dle domluvy.

Vybírat můžete z rozmanité nabídky destinací. Lidé, které máte rádi tak mohou vyrazit v podstatě kamkoliv. K těm nejoblíbenějším destinacím, kde je možné okusit exotiku a i v lednu se zahřát v mořských vlnách, patří Egypt. Země s tisíciletou historií, opředená tajemstvími a doslova posetá památkami pamatujícími slavné faraony. Vody Rudého moře navíc ukrývají pestrobarevný podmořský svět, který stojí za to vidět. Pokud se nechcete potápět, můžete zkusit některý z dalších vodních sportů. Mezi nejnavštěvovanější egyptská letoviska patří Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam, Taba a další. Lákavé je také Turecko, země s vůní orientu, která se může pochlubit nekonečnými písečnými plážemi v letoviscích Alanya, Antalya, Side či Marmaris, ale také odkazem antické kultury.


Foto: eurovíkend v Londýně jistě udělá radost téměř každému

Pro milovníky moře, národních parků a památek UNESCO je jako stvořené Chorvatsko, nabízející návštěvníkům širokou škálu zajímavých míst, které mohou navštívit a aktivit, kterým se mohou věnovat. Někomu zase splníte sen, když ho pošlete na sopečné Kanárské ostrovy, jež zaručují teplo a slunečné počasí i během našich zimních plískanic. Kanárské ostrovy patří mezi sedm nejčastěji navštěvovaných destinací světa, jsou totiž velmi rozmanité a každý si na nich přijde na své. Vaši nejbližší mohou vyrazit na dovolenou také do nejkrásnějších měst Evropy. Mohou navštívit třeba vysněnou romantickou Paříž, kouzelné Benátky, španělskou Barcelonu, nebo slavný Řím. Možností eurovíkendů je samozřejmě mnohem více.

V případě, že by někteří ocenili spíše lyžařskou dovolenou, mohou se za sněhovou nadílkou vydat třeba do rakouského Schladmingu nebo Kaprunu, slovenských Tater, na Velkou či Malou Fatru. Skvělou volbou bude i Itálie s moderními kabinkami a výborně upravenými tratěmi na svazích Julských Alp. Italské Alpy totiž patří mezi nejoblíbenější evropské lyžařské destinace. Opravdu splněným snem pak může být poznávací zájezd směřující až za oceán. Co třeba taková okružní jízda po národních parcích Spojených států amerických, putování po stopách Inků v Peru a Bolívii, výstup na Eyers Rock u protinožců nebo návštěva africké savany v Keni?

Jestliže jste se tímto článkem nechali inspirovat, vězte, že vaše blízké zaručeně potěšíte a zpestříte jim vánoční období neobvyklým a nápaditým dárkem, na který se nezapomíná.

Článek byl zobrazen 7 842 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy