Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

V místech, kde končí Evropa a začíná arabský svět, leží země nabízející velmi silné zážitky. Turecko coby země dvou kontinentů slibuje svým návštěvníkům rozmanitost kultury, historie, krásnou přírodu a tak trochu jiný svět. Dovolená v Turecku nezní příliš exoticky, ale podívat se do Asie? To už je lepší.

Turecko je nejnavštěvovanější destinací Asie, bránou Orientu a pro mnohé je prvním setkáním se svébytnou neevropskou civilizací. S pozůstatky slavné byzantské a chetitské říše je zemí Tróje i Alexandra Velikého. Okouzluje svými prosluněnými plážemi, azurově modrým mořem, štíhlými minarety, tajuplnými skalními městy i přírodními divy. Je jedinou zemí, která se může pochlubit dvěmi ze sedmi divů světa. K nejoblíbenějším cílům pro příjemnou dovolenou patří turecké pobřeží. Přímořské resorty se staly místy masové turistiky pro nádherné hotely, krásné pláže a vynikající služby. Turecko i přesto stále nabízí místa dosud nepoznaná a tak kdo chce, může se pokusit ho poznat i z jiné stránky. Pokud otevřete této zemi své srdce, budete překvapeni a získá si vás navždy.

Země tří moří a dvou riviér

Turecko je zemí tří moří, jeho břehy omývají vody Středozemního, Černého i Egejského moře. Nejčastější volbou těch, kdo míří do Turecka za koupáním a sluncem, je Turecká riviéra. Oblast rozkládající se mezi městy Antalya a Alanya, která ještě nedávno byla poněkud zapomenutým krajem je dnes oblíbeným místem s množstvím luxusních hotelů a krásných pláží, kam každoročně míří tisíce turistů. A právě Antalya je tím nejvyhledávanějším. Je nejen vynikajícím místem pro odpočinek na těch nejkrásnějších plážích s nejjemnějším pískem, ale i skvělým výchozím bodem pro zajímavé výlety. Nabízí krásnou přírodu a zelenající se pohoří Taurus ukrývá skvosty jako vodopády Kursunlu, které svým vzhledem připomínají známá Plitvická jezera. Spokojení budou milovníci sportu a zábavy, která zde nekončí a užít si ji mohou dostatek ve dne i v noci. Krásnými místy Turecké riviéry jsou také hornatější Kemer s nádhernou přírodou, menším množstvím turistů a klidnějším prostředím, luxusní Belek, Side nebo Alanya a její průzračně čisté moře.

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

Zcela jiný svět slibuje Egejská riviéra, která se od Turecké riviéry značně liší. Egejská riviéra je opravdovým přírodním skvostem s nádhernými plážemi a především zátokami s tyrkysovým mořem, spoustou zeleně a horskými masívy v pozadí. Symbolem Egejské riviéry a nejkrásnější pláží Turecka je pláž v nádherné azurové laguně v letovisku Ölüdeniz, která byla zařazena mezi 20 nejkrásnějších na světě. Hory jakoby přímo u moře, letoviska tak nějak hezčí a průzračné Egejské moře tak nějak čistší, to vše až nápadně připomíná Řecko, jehož Dodekanéské ostrovy jsou občas přes moře vidět.
Egejská riviéra nabízí možnost poznání historie Efesu, Pamukkale, nádherné přírody ve skalním kaňonu Saklikent nebo pláže Iztuzu, kam svá vajíčka klade ohrožený druh želvy karety obecné. Egejská riviéra je víc než dobrá volba pro ty, kdo očekávají vyšší standard. Oblast krásných městeček roztroušených v zálivech nabízí letoviska jako Marmaris, Kuşadasi, někdy přezdíváné turecké Las Vegas, kde panuje čilý noční život v záři neonů, nebo mnohem klidnější Bodrum. Egejská riviéra umí nadchnout.

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

Istanbul - pokladnice památek

Evropské velkoměsto dělící Asii a Evropu stojí rozhodně za pozornost. Největší a nejkrásnější město Turecka je pestrou směsicí kultury, bohaté historie a křižovatkou civilizací. Byla mu dána úchvatná poloha na sedmi pahorcích u moře s výhledy na Bospor, nejužší mezikontinentální průliv na světě, kde Evropu a Asii dělí pouhých 750 metrů. Neuvěřitelné je množství památek. Asi nejkrásnější a nejznámější stavbou Istanbulu je Modrá mešita, zajímavý je chrám boží moudrosti Hagia Sophia, kde se mísí vliv muslimů a křesťanů. Je dobré se do Istanbulu podívat, aspoň na chvíli se zastavit a nasát jeho zvláštní atmosféru. Město mešit a perla Turecka je totiž okouzlující.

Belek - oáza luxusu a centrum golfu

K zajímavostem Turecka určitě patří golfová hřiště světové kvality.  Ačkoliv v arabských zemích není golf sportem příliš rozšířeným, v Turecku se chopili příležitosti jak přilákat klientelu zvyklou na vysoký standard, ke kterému golfová hřiště už téměř neodmyslitelně patří. Vyvolenou lokalitou se stal Belek, malé letovisko, ale velká oáza luxusu a centrum golfu. Na břehu Středozemního moře vzniklo velmi příjemné místo pro dovolenou, v němž se podařilo zachovat soukromí bez návalu turistů, blízkost nádherných pláží a vybudovat úchvatná golfová hřiště světových architektů. Uprostřed píniových lesů, písečných dun a dlouhých pláží vznikl region nabízející dokonalý golfový zážitek v jedinečné a fascinující krajině. A protože golfové dovolené jsou stále více vyhledávané, není divu, že golfová dovolená v Turecku nezůstala utajená a stala se jednou znejoblíbenějších. Golf v Turecku totiž představuje nadstandardní golfové resorty, jedinečnou architekturu a orientální atmosféru.

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

Divy přírody - monumentální obruky

Kdo navštíví Turecko neměly by mu ujít jeho přírodní krásy a divy. Bez povšimnutí obvykle nezůstanou travertinové terasy Pamukkale. Tyčí se nad stejnojmenným městečkem a svým vzhledem připomínají lastury a lekníny. Toto jedinečné místo vznikalo po tisíce let a dodnes zde vyvěrají horké silně mineralizované prameny. Voda vyvěrající na povrch dosahující teploty asi 35 °C obsahuje ve velkém množství hydrouhličitan vápenatý, z něhož působením kyslíku vzniká uhličitan vápenatý. Ten se usazuje a stává se z něj tvrdá křída - travertin.

Zcela jedinečnou oblastí je Kapadokie, velké sopečné území v centru Turecka. Srdcem oblasti je Národní park Göreme. Tento podivuhodný svět, působící dojmem měsíční krajiny, vznikl působením deště a větru na sopečnou horninu. Toulání mezi skalními útvary připomínajícími homole cukru i v kapadockých údolích stojí za nějakou tu námahu. Národní park Göreme byl zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO

Neobvyklým a ve světě ojedinělým místem jsou jezera na planině Yaylasi, ležící východně od města Konya. Země je v těchto místech plná podivných děr oválného tvaru, které působí dojmem, jakoby se do země propadly. Tento přírodní úkaz nese název obruk. Propadliny mohou zůstat suché, na dně některých vznikají třpytící jezera, ta patří k nejpozoruhodnějším.  Monumentální trychtýře a propasti, modrající se jezera, která nemají svou velikostí a vzhledem obdoby, to jsou divy, které dokáže vytvořit jen mocná příroda.

Turecko má tedy i svou druhou tvář, nezasaženou cestovním ruchem, místa, kde nenarazíte na hotely a kde není vše podřízeno turismu. A tak zatímco přímořské resorty jsou zaplavovány turisty, na východě jsou stále ještě „neobjevená“ místa. Místa každodenního života Turků. Tento neobjevený svět si musíte vyhledat sami, ale dostane se vám zajímavá šance poznat místní obyvatele, kteří jsou přátelští a srdeční. Získáte možnost porozumět této tolik odlišné kultuře s pro nás cizími zvyky a tradicemi. Najednou zjistíte, jak moc milá a příjemná tato země je. 

Chcete-li vědět o této úžasné zemi více, můžete se nechat inspirovat stránkami www.dovolena-info.cz, kde najdete informace o Turecku, jeho letoviscích, památkách a zajímavých místech. Můžete zde získat rady, doporučení či tipy i nahlédnout do fotogalerie.

Pro ty z vás, kteří čekáte s výběrem dovolené na poslední chvíli máme atraktivní a bohatou last minute nabídku na www.last-minute-info.cz. Turecko nabízí dostatek last minute zájezdů, zajímavé slevy a možnost přesně přizpůsobit dovolenou vašim aktuálním potřebám.

Bližší informace o golfové dovolené a golfových hřištích v Turecku vám poskytnou stránky www.golf365.cz.

Využijte spolehlivý servis při výběru dovolené, denně aktualizovanou nabídku kvalitních a ověřených zájezdů a možnost pohodlného vyřízení přes internet od rezervace až po platbu.  Vaše úžasná dovolená může začít u nás, tak zkuste s námi poznat svět a výhody cestování s cestovní agenturou eTravel.

Na našich stránkách je vám k dispozici katalog hotelů nebo uživatelské recenze, které mohou pomoci při rozhodování a výběru ideálního hotelu pro vaši dovolenou. Naše bohaté zkušenosti jsou zárukou vaší spokojené dovolené a recenze klientů těmi nejlepšími referencemi.

Všechny nabízené zájezdy jsou výhradně od řádně pojištěných cestovních kanceláří. Samozřejmostí je garance shodné ceny a zachování všech výhod včetně slev a bonusů.

A navíc, své stálé zákazníky odměníme. Nakupte svou dovolenou u nás a získejte slevu na další zájezdy.

- PR článek -

eTravel.cz
Slavíkova 1744/22
708 00  Ostrava-Poruba

Tel.: 596 915 233, 511 511 311, 221 221 331
etravel@etravel.cz
http://www.etravel.cz

Článek byl zobrazen 8 196 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy