Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Alanya, Konakli, Side - dovolená (nejen) v Turecku s CK SHENKO´S

Přemýšlíte, kam v létě na dovolenou za teplem? Co takhle Turecko, Řecko nebo Egypt? S CK SHENKO´S můžete vyrazit do kterékoliv z těchto zemí, které se mohou pochlubit krásnými plážemi, průzračným a teplým mořem, úžasnými památkami i jedinečnou kulturou.

TURECKO

Turecko je zemí Orientu, která je vzhledem k poloze na pomezí dvou kontinentů, přepestrou pokladnicí kultur, tradic i historie a láká tak k poznání. Turecká republika je rovněž zemí plnou přírodních krás, významných měst, původních vesniček, krásně modrých moří s dlouhými plážemi a malebnými zálivy. Přes 70 miliónů Turků má domov v této kulturně bohaté zemi. Jsou to lidé hrdí na svou zem s vřelým úsměvem a vrozenou pohostinností, která je pro ně typická. Turecko se rozděluje na 7 oblastí, jimiž jsou Marmarský region, Egejské pobřeží, Černomořské pobřeží, Středomořské pobřeží, Střední, Východní a Jihovýchodní Anatolie. 

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos

Alanya

Jedním z nejnavštěvovanějších míst v Turecku je Alanya. Je vlastně nejvýchodnějším koncem Turecké riviéry a tím i nejvýchodnějším místem tureckého pobřeží běžně navštěvovaného turisty. Alanya je ale také zajímavé město s dlouhou a bohatou historií a mnohými památkami, z nichž dvě nejcharakterističtější jsou osmiboká Kizil Kule (Červená věž) a hrad s 6,5 km dlouhou spletí hradeb, pod nimiž se rozprostírá malebný přístav. Tyto dvě památky patří k Alanyi stejně jako Hradčany či Karlův most k Praze. Nejen lidskými výtvory je toto město známé. Přímo pod hradem je jeskyně Damlatas, jejíž klima blahodárně působí při léčbě astmatu. U vchodu do jeskyně začíná Kleopatřina pláž, nejznámější pláž v okolí. O kvalitě památek ve městě hovoří dost výstižně i fakt, že Alanya žádá UNESCO o uznání centra a hradu za památku UNESCO a má velkou šanci je získat.

Konakli

Konakli je malé půvabné letovisko ležící cca 18 km od města Alanya. Průzračně čisté moře a zlatavé písky konakliských pláží jsou skvělým místem jak pro odpočinek, tak pro aktivní provozování sportů či příjemné večerní procházky. V centru Konakli naleznete také několik restaurací a obchůdků, ale za nočním životem a zábavou je lépe vyrazit do centra Alanye, kam je velmi dobré spojení místními minibusy. Je to velmi vhodné místo pro ty, kteří nechtějí trávit čas dovolené jen v hotelovém areálu, ale věnovat se i poznávání okolí. 

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos

Side

Dříve věhlasné antické město a přístav, dnes oblíbené letovisko, kde se prolíná moderní architektura s dávnou a tajemnou historií. Jeho strategická poloha v blízkosti dalších pamětihodností a prázdninových resortů z něj činí jednu z nejoblíbenějších a nejznámějších dovolenkových destinací jižního tureckého pobřeží. Side nabízí vše, co si většina rekreantů vybaví pod pojmem dokonalá dovolená - horké slunce, teplé moře, písečné pláže, živý přístav, příležitosti k nákupům, restaurace s rozmanitým jídelníčkem a romantické procházky úzkými uličkami města s kulisou historických památek.

Další známá turistická letoviska v Turecku jsou Oba, Okucalar, Incekum, Belek. Oba je příjemné prázdninové letovisko, navazující na město Alanya. Naleznete zde obchůdky, restaurace, bary a kavárny. Hotely jsou od pláží s hrubozrnným pískem většinou odděleny místní komunikací a pobřežní promenádou. Do centra městečka Alanya je to kousek. Můžete jít pěšky nebo využít místní minibusy.

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos
Foto: Narcia Resort v tureckém Side

V nabídce CK SHENKO´S je spousta krásných hotelů vhodných jak pro rodiny s dětmi, tak i pro náročnější klienty. Velmi příjemný hotel, který se nachází v oblasti Side je Club Belinda Beach. Jedná se o příjemný hotelový komplex, skládající se z několika pavilonů, který se rozkládá v krásné zahradě. Je velmi vhodný pro rodiny s dětmi. Další hotel v oblasti Side je Narcia Resort, moderní hotelový komplex, který je vhodný i pro náročné klienty, byznysmeny, má wi-fi na pokoji zdarma a velmi vysokou úroveň stravování. V Alanyi mohou klienti navštívit hotel Telatiye Resort, který je vhodný pro náročnější klientelu, je zde velmi dobré jídlo.

EGYPT

Egypt je země faraónů, pyramid, životodárné řeky Nil, krásného Rudého moře plného korálových útesů a pestrobarevných rybek. Egyptská arabská republika se rozkládá v severovýchodní Africe a na Sinajském poloostrově mezi Středozemním a Rudým mořem. 

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos

Podle starodávného rčení je Egypt darem Nilu. Díky úrodným záplavám řeky Nil (druhá nejdelší řeka na světě dlouhá 6 671 km) zde vznikla jedna z nejstarších civilizací na světě. V hlavním městě Káhiře dnes žije více jak 18 miliónů obyvatel z celkových 70 milionů. Stavba Suezského průplavu v letech 1859-1869, spojující Středozemní moře s Indickým oceánem, výrazně umocnila strategickou polohu Egypta. Na pobřeží Egypta vznikla mnohá přímořská letoviska lákající své návštěvníky novými hotely, skvělými službami a především krásným koupáním. 

Většinu území Egypta tvoří poušť s výjimkou okolí Nilu, kde žije nejvíce obyvatel. Značnou část území zaujímají pouště, jako je Sahara a Libyjská poušť. Jsou tvořeny pánvemi a oázami, na jihozápadě se zvedají horské masivy. Východně od údolí Nilu se pak nachází Arabská poušť, která je při pobřeží Rudého moře skalnatá a hornatá, podobně jako Sinajský poloostrov. Ve vnitrozemí je podnebí subtropické s velkými výkyvy teplot, na severním pobřeží kontinentální. Jediným stálým tokem je řeka Nil, řada dalších údolí obsahuje vodu jen v období dešťů. Pouště jsou bez rostlinstva, místy křovinaté nebo travnaté, podél Nilu roste subtropické rostlinstvo. K nejpřitažlivějším pamětihodnostem patří starověké pyramidy a sfinga. 

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos

ŘECKO

Ostrov Kréta je velmi krásným, rozmanitým a zajímavým kusem Řecka. Kréta tak umí zaujmout každého. Hory, jeskyně, soutěsky, kaňony, skalnaté pobřeží i písčité pláže, to vše může návštěvníkovi nabídnout k prozkoumání.  Kréta je také mytickým místem - podle řeckých bájí se právě zde narodil bůh Zeus a unesl sem milou Europu, která mu porodila tři syny.

Nejsou to však jen báje, které vás na Krétě chytí za srdce. Pravoslavné kláštery, minojské paláce a řada tureckých a benátských památek jsou také důvodem, proč směřovat své kroky právě na Krétu. Magická příroda s jedněmi z nejkrásnějších pláží světa, krásně zachovalé památky na dávné kultury i výtečná a velmi zdravá kuchyně vám dotvoří zážitek z ostrova k dokonalosti. Na Krétě samozřejmě nechybí ani modrobílé domky místních obyvatel. Málokterá krajina má tak bohatou historii jako právě Kréta.

Nádherným místem u západního pobřeží Kréty, je pláž Elafonisi nacházející se na stejnojmenném ostrůvku, která by se dala přirovnat k některým karibským plážím. Přízviska jako “krétský Karibik" nebo “evropské Tichomoří" nedostala určitě nadarmo. Blankytně modré moře přecházející v čarovnou zeleň vás rozhodně nadchne. Ostrůvek Elafonisi a Krétu propojuje kombinace bílého a růžového písku a na ostrůvek se jednoduše probrouzdáte, protože voda zde sahá většinou ke kolenům či k pasu.

Pokud patříte mezi aktivní turisty, vyplatí se půjčit si auto, motocykl nebo čtyřkolku a objet si nejzajímavější části ostrova. Hlavní atrakce a památky se nachází převážně na severu ostrova, kde vyrostla také většina turistických letovisek. Na Krétě najdete i velký aquapark, kde se do sytosti mohou vyřádit jak děti, tak i jejich rodiče. Ze severu si lze udělat výlet lodí na ostrov Santorini, což je opravdu nezapomenutelný zážitek.  Pokud si chcete užít noční život plnými doušky, měli byste navštívit Heraklion, Chaniu, nebo třeba Rethymno.

dovolená v Turecku, Egyptě a Řecku s CK Shenkos

Pokud byste se chtěli dozvědět více o těchto krásných zemí, neváhejte se obrátit na cestovní kancelář SHENKO´S, která je na trhu více jak deset let a nabízí vám first minute, last minute, děti zdarma a další z mnoha výhod. V nabídce má hotely pro nenáročné klienty, rodiny s dětmi, ale i pro náročnější cestovatele. Pokud si nebudete vědět rady s výběrem hotelu, pracovníci cestovní kanceláře vám jistě rádi ochotně poradí. 

logo CK ShenkosCK SHENKO´S  
Litovelská 117/6 
779 00  Olomouc 
Tel.: 585 428 886

info@shenkos.cz 
www.shenkos.cz

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 898 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy