Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Turecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Turecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Turecko.

Baziliková cisterna - poklad ve stínu chrámu Hagia Sofia

Baziliková cisterna - poklad ve stínu chrámu Hagia Sofia

Baziliková cisterna neboli turecky Yerebatan Sarnıcı je jednou z nejpodivuhodnějších památek v tureckém Istanbulu. Tato ohromná podzemní vodní nádrž byla vybudována v 6. století a je jedním z nevšedních děl byzantských stavitelů. Tvoří ji prostorná síň podpíraná sloupy, v níž se rozléhá ticho a panuje doslova magická atmosféra.

celý článek

 

Amasra – Turecko bez turistů

Amasra – Turecko bez turistů

Černomořské pobřeží na severu Turecka nepatří mezi turisticky nejvyhledávanější oblast této nádherné a rozlehlé země. Může za to počasí, jde totiž o nejdeštivější oblast Turecka, kde vám sluncem zalité pláže nemůže během dovolené nikdo zaručit. Přesto jsou na něm místa, u nichž stojí za to zmiňované riziko podstoupit – jedním z nich je například městečko Amasra.

celý článek

 

Dívčí věž v Istanbulu

Dívčí věž v Istanbulu

Na malém kamenném ostrůvku se u ústí Bosporu tyčí Dívčí věž, která patří mezi symboly Istanbulu. Byla vybudována v 18. století a dnes se v ní nachází luxusní restaurace, kde můžete ochutnat ty nejlepší turecké speciality. K Dívčí, nebo také Leandrově věži, se váže také zajímavá pověst, která má však dvě rozličné verze.

celý článek

 

Side – Turecko jsou i hory a přírodní skvosty

Side – Turecko jsou i hory a přírodní skvosty

Turecko je opěvované především pro své pobřeží s písečnými plážemi a křišťálově čisté moře. Je však škoda zůstat pouze na břehu. Kousek dál do vnitrozemí totiž leží přírodní poklady, které stojí za to objevit. Zurčící vodopády, hory, kaňony i jeskyně s jezery. Podívejte se, jaká místa jsou blízko oblíbeného městečka Side.

celý článek

 

Istanbul - lázně Cağaloğlu

Istanbul - lázně Cağaloğlu

Pokud si budete chtít při návštěvě Istanbulu na chvíli odpočinout od prohlídky památek, vydejte se do lázní Cağaloğlu Hamami, ponořte se do termální vody a svěřte své tělo do rukou odborníků. V těchto nádherných veřejných tureckých lázních zapomenete na starosti běžného života. Kochat se přitom samozřejmě můžete unikátní architekturou z osmanských dob.

celý článek

 

Kemer – tam kde planou Héfaistovy ohně

Kemer – tam kde planou Héfaistovy ohně

Dovolená v Turecku nemusí znamenat jen válení se na pláži. Zdejší příroda láká k procházkám a historické památky nabízí možnost setkání se s dávnými kulturami. A při toulkách okolím se můžeme setkat i s něčím tajemným. Nevěříte?

celý článek

 

Istanbul - muzeum Topkapi Sarayi

Istanbul - muzeum Topkapi Sarayi

V istanbulském paláci Topkapi, který sloužil v minulosti jako rezidence osmanských sultánů, se dnes nachází Muzeum Topkapi Sarayi vystavující umělecké poklady z období 470 let trvání osmanské říše. Tato nádherná stavba, která byla centrem vlády nad celou říší, tak v sobě nese odkaz dávné historie.

celý článek

 

Velký bazar v Istanbulu nabízí snad všechno, na co si vzpomenete

Velký bazar v Istanbulu nabízí snad všechno, na co si vzpomenete

Istanbulský Velký bazar je doslova rájem pro milovníky nakupování a překvapí snad všechny příchozí. V tomto bludišti uliček se tísní téměř 4000 krámků nabízejících zboží všeho druhu, Najdete zde od zlata, šperků, přes koberce, keramiku až po koření a ovoce snad úplně všechno.

celý článek

 

Modrá mešita v Istanbulu

Modrá mešita v Istanbulu

Istanbulskému náměstí Sultanahmet vévodí šest překrásných minaretů patřících světoznámé Modré mešitě, která vznikla na počátku 17. století jako sídlo sultána Ahmeda I. Je jednou z nejslavnějších sakrálních staveb na světě a také výraznou dominantou turecké metropole.

celý článek

 

Hagia Sofia – symbol Istanbulu

Hagia Sofia – symbol Istanbulu

Hagia Sofia neboli „chrám Boží moudrosti“ se nachází v istanbulské čtvrti Sultanahmet, která v metropoli patří k lokalitám s největší koncentrací památek. Hagia Sofia již po více jak 1400 let ohromuje kolemjdoucí svou elegantní architekturou s krásnými zdobnými detaily.

celý článek

 

Eurovíkendy: Istanbul – co si nenechat ujít při návštěvě Istanbulu

Eurovíkendy: Istanbul – co si nenechat ujít při návštěvě Istanbulu

Nejen úžasnou historii a velké množství památek, ale také unikátní kosmopolitní atmosféru a nekonečné možnosti nákupů nabízí Istanbul. Nejnavštěvovanější a největší turecké město ležící na Bosporské úžině mezi Evropou a Asií. Jeho geografická poloha na rozhraní dvou kontinentů z něj dělá oblíbenou destinaci navštěvovanou v rámci eurovíkendů.

celý článek

 

Nejoblíbenější letoviska Turecka

Nejoblíbenější letoviska Turecka

Turecko je zemí nádherných památek, historických měst, přírodních unikátů a kouzelného pobřeží lemovaného rozlehlými plážemi. Právě na pobřeží jsou rozesety stovky živoucích letovisek, která jsou místy, kde můžete prožít báječnou dovolenou. Které z nich si ale vybrat? Každé je jiné a něčím originální.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy