Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolenou v Turecku lze trávit i jinak než u moře

Historie Turecka je mnohdy zajímavější než řecká. Antické památky, byzantské chrámy, štíhlé minarety i typické bazary nemůžete vynechat. Doporučujeme vám prožít jeden ze zájezdů s bohatým programem, kde koupání je kombinováno s poznáním a naopak.

Kromě volných dnů určených ke koupání většina z vás ráda navštíví turecké památky, jako je celodenní prohlídka historické části Istanbulu zvané Sultanahmet: procházka po hipodromu (bývalém římském závodišti), návštěva vyhlášené Modré mešity, následně nejznámější istanbulská stavba - muzeum Hagia Sofia. Odpoledne pak nevynecháme sultánský palác Topkapi.

Istanbul - Hagia Sofia
Foto: Istanbul - Hagia Sofia

Třetí den ráno se s CK IRRA vydáme trajektem do Yalovy a přejedeme do Bursy, prvního hlavního města Osmanské říše. Město je proslaveno jak osmanskými památkami, tak obchodem s hedvábím či ovocem. Následuje přejezd na prohlídku města Trója, dějiště pověstmi opředené trójské války o krásnou Helenu. Poté odjezd do Ayvaliku, kde strávíme třetí noc.

Pergamon
Foto: Pergamon

Další den následuje přejezd z Ayvaliku do Pergamonu, který je vyhledávaným turistickým cílem s mnoha památkami. Pergamon díky slávě zdejší knihovny obohatil lidstvo o vynález pergamenu. Kromě akropole je plánována také prohlídka Asklépionu, věhlasného lékařského střediska lékaře Galena, a návštěva dílny na výrobu koberců, jednoho z tradičních tureckých řemesel. Odjezd přes Izmir do Kusadasi, jednoho z center zábavy na západním pobřeží. Poté večeře a nocleh.

Efes
Foto: Efes

Po snídani odjezd do Efesu, nejzachovalejšího antického města na světě. Odpoledne koupání v oblíbeném letovisku Kusadasi na pobřeží Egejského moře. V tomto městě budeme trávit čtyři noci s možností vyjížděk na výlety, které jsou již zahrnuty v ceně zájezdu.

Ráno odjezd z Kusadasi do Pamukkale. Tento přírodní fenomén získal své jméno (bavlněný zámek) podle oslnivě bílých travertinových teras, které vznikly usazováním vápníku obsaženého v minerální vodě vyvěrající na vrcholu kopce. O pramen se zajímali lidé už v antice, o čemž svědčí lázeňské město Hierapolis, jehož prohlídka následuje. Pamukkale je spolu s Hierapolí zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Výlet do Pamukkale/Hierapolis připomene, že vyspělá kultura se tvořila právě v těchto oblastech.

Pamukkale
Foto: Pamukkale

Pokud však chcete strávit dovolenou v Turecku neaktivně, doporučujeme osmidenní pobyty v Alanyi, kde již tříhvězdičkové hotely nabízí kvalitní služby za rozumnou cenu. Hotely, které má cestovní kancelář IRRA nasmlouvané, jsou přímo u pláže a poblíž centra. Kleopatřina pláž v Alanyi je označena modrou vlajkou EU a patří k tomu nejhezčímu, co vám může jih Turecka nabídnout.

Spokojenost hostů je i s all inclusive stravou, kde sice převažuje velký výběr salátů, ovoce a zákusků, ale i dostatek hovězího, kuřecího a skopového masa uspokojí české jedlíky. Pravda je, že vepřový řízek zde nedostanete, avšak pivo je kvalitní a vína také dostatek. Nezbytnou součástí all inclusive stravy je pitný režim, který umožní načerpání dostatku tekutin bez ohledu na peníze. Jsou již v ceně, včetně alkoholických nápojů na baru, který má každý hotel u bazénu či na pláži.

Green Canyon
Foto: Green Canyon

I u pobytových zájezdů ale můžete strávit příjemné chvíle turistikou či prohlídkou přírodních krás vnitrozemí. Jedním z nezapomenutelných zážitků je účast na výletě do Green Canyonu. Mnozí z nás si vzpomenou na Vinnetoua a filmy s podobnou přírodou. Smaragdová voda přehradní nádrže linoucí se kaňonem zanechá hluboký zážitek v každém z vás.

Pobytové i poznávací zájezdy do Turecka a mnoha dalších zemí pořádá hodonínská CK IRRA.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 054 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy