Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Turecko okouzlí i náročné turisty

Jestliže hledáte ideální destinaci pro dovolenou, neváhejte! Turecko je nádherná země, rozkládající se na území Evropy a Asie, jejíž téměř 8000 kilometrů dlouhé pobřeží nabízí nepřeberné možnosti. Turisticky nejnavštěvovanější jsou tři známé oblasti – Turecká riviéra, Kemer a Bodrum.

Na jižním pobřeží najdeme Tureckou riviéru – pravděpodobně nejoblíbenější oblast, kam se ročně vydávají tisíce turistů toužících po odpočinku na pláži. Nejvýchodněji položené město Alanya láká tradičně na rušnější noční život, proslulou Kleopatřinu pláž, kde údajně trávila krásné chvíle Kleopatra s Markem Antoniem, a také na cenově dostupnější hotely. Moře má v letních měsících nejméně 26 °C, někdy dokonce až 30 °C!

Turecko

Zdejší letovisko Belek je synonymem luxusu. Hotelové resorty s krásnými zahradami a soukromými plážemi nabízejí nejvyšší úroveň služeb i pro náročnější cestovatele. Oblíbené je rovněž u těch, kteří si na dovolené chtějí zahrát golf na kvalitním hřišti. Skvěle se tu cítí i fotbalisté, ti zde mají během zimního období svá soustředění. Bohatý noční život a zábavu nabízí nedaleká Antalya.

Turecko

Ke klidnějším destinacím patří jednoznačně Kemer. Krásná příroda, čisté pláže i moře a navíc kvalitní hotely, kde se o vás skvěle postarají. Díky tomu sem velmi rádi jezdí rodiče s dětmi, kteří chtějí prožít bezproblémovou a pohodovou dovolenou v Turecku. V této oblasti je navíc možno spatřit největší počet delfínů žijících ve volné přírodě.

Turecko

Poloostrov Bodrum, jemuž se přezdívá turecké Saint-Tropez, je omýván Egejským mořem a leží jen pár kilometrů od řeckého ostrova Kos. Je vyhledáván nejen kvůli plážím, ale i památkám. Město má velmi bohatou historii, sahá až do 13. století před naším letopočtem. Pyšní se také tím, že zde stál jeden ze sedmi původních divů světa – Mauzoleum v Halikarnassu. Dodnes se dochovaly sice jen základy, ale i tak má město mnoho co nabídnout.

Turecko

A pokud nechcete pouze ležet na plážích, vyrazte do vnitrozemí Turecka, kde naleznete opravdové přírodní skvosty – Kappadokii a Pamukkale. Kappadokie je vskutku velmi zvláštní oblastí. Místní krajina, které dominují všudypřítomné skalní útvary různých tvarů, vypadá doslova jako z jiného světa. Uchvátí vás určitě i soustava jezírek, kaskád a teras Pamukkale, která po dlouhá tisíciletí vznikala z usazenin z minerálních pramenů, jež tu vyvěrají. Spoustu krás této rozmanité země můžete poznat například v rámci osmidenního poznávacího zájezdu Velký okruh Tureckem.

Turecko

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 985 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy