Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Turecko - letoviska, lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Turecko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Turecko.

Antakya – město tolerance

Antakya – město tolerance

V oblasti jižního Turecka, nedaleko hranic se Sýrií, se na řece Asi rozkládá historicky významné město Antakya. Ve starověku byla známá pod názvem Antiocheia, což bylo svého času druhé největší město Východořímského impéria. Dnes je sídlem Hatayské provincie.

celý článek

 

Side – město granátových jablek

Side – město granátových jablek

Malebné a turisty hojně vyhledávané městečko Side najdeme asi 50 km východně od Antalye, na jižním pobřeží Turecka. Město vás uchvátí svou bohatou historií, která na vás dýchne na každém kroku. Okouzlující jsou však také zdejší pláže a azurově modrá voda Středozemního moře.

celý článek

 

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

Turecko - silné zážitky a kouzelná dovolená

V místech, kde končí Evropa a začíná arabský svět, leží země nabízející velmi silné zážitky. Turecko coby země dvou kontinentů slibuje svým návštěvníkům rozmanitost kultury, historie, krásnou přírodu a tak trochu jiný svět. Dovolená v Turecku nezní příliš exoticky, ale podívat se do Asie? To už je lepší.

celý článek

 

Adana - město s největší mešitou v Turecku

Adana - město s největší mešitou v Turecku

Adana je se svým 1,5 milionem obyvatel pátým největším městem Turecka a zároveň jeho významným průmyslovým centrem, daří se zde zejména obchodu a řemeslům. Adanu najdeme na jihu Anatolského poloostrova, na břehu řeky Seyhan.

celý článek

 

Bodrum - turecké letovisko a centrum vodních sportů

Bodrum - turecké letovisko a centrum vodních sportů

Na jihozápadě Turecka se na poloostrově omývaném vodami Egejského moře rozkládá přímořské městečko Bodrum. Na místě dnešního města stál v minulosti starověký dórský Halikarnas, který proslul svým Mauzoleem. Mauzoleum nese jméno vládce Kárie - Mausola II. a je jedním ze sedmi divů světa.

celý článek

 

Afrodisias - krása turecké antiky

Afrodisias - krása turecké antiky

Afrodisias patří k nejkrásnějším antickým lokalitám v Turecku. Historie osídlení tohoto místa sahá až do roku 5800 před Kristem, kdy se zde nacházela svatyně zasvěcená Velké matce, bohyni plodnosti a úrody. Později, ve 2. století před Kristem byla lokalita zasvěcena bohyni lásky Afrodité a tak získala své jméno, které nese dodnes.

celý článek

 

Efesos – turecký poklad

Efesos – turecký poklad

Pokud toužíte po tom si prohlédnout jedno z největších a nejzachovalejších antických měst v celé oblasti Středomoří, navštivte ruiny v Efesu. Trosky tohoto města patří z historického hlediska k jedněm z nejvýznamnějších památek na světě a jsou zároveň také nejnavštěvovanějším místem Turecka.

celý článek

 

Iznik - kouzelné městečko na břehu jezera

Iznik - kouzelné městečko na břehu jezera

Iznik je malé okouzlující městečko rozkládající se na severozápadě Turecka, u pobřeží stejnojmenného jezera. Pyšní se bohatou historií, v minulosti bylo dokonce po nějakou dobu hlavním městem byzantské říše. Nejvíce se však proslavilo výrobou jedinečné keramiky, která byla tou nejlepší v celém osmanském světě.

celý článek

 

Istanbulská čtvrť Sultanahmet ukrývá věhlasné památky

Istanbulská čtvrť Sultanahmet ukrývá věhlasné památky

Istanbulská čtvrť zvaná Sultanahmet ukrývá většinu nejnavštěvovanějších památek této turecké metropole. Přes den je to místo plné života a davů turistů, se setměním se však proměňuje v poklidnou a liduprázdnou čtvrť s tajemně romantickou atmosférou.

celý článek

 

Yedikule - istanbulská čtvrť a starobylý hrad

Yedikule - istanbulská čtvrť a starobylý hrad

V půvabné istanbulské starobylé čtvrti Yedikule se kromě spousty kostelů nachází také stejnojmenný hrad, někdy také nazývaný „Hrad sedmi věží“. Tato památka je součástí jižního úseku Theodosiových hradeb, které se táhnou v délce 6,5 km až ke Zlatému rohu.

celý článek

 

Izmir – evropsky turecké město

Izmir – evropsky turecké město

V nejzazším bodě İzmirského zálivu se na pobřeží Egejského moře rozkládá přístavní město İzmir, které je díky blízkosti Řecka výrazně ovlivňováno evropskou kulturou. Mísí se zde mnoho kultur, což dává městu sice kosmopolitní, ale přeci jen více západní ráz, než je v zemi obvyklé.

celý článek

 

Lýkijské hrobky

Lýkijské hrobky

Na samotném jihu Turecka se v horách nedaleko pobřeží Středozemního moře nachází Lýkijské hrobky. V dávných dobách se právě zde, mezi dnešními městy Fethiye a Antalya, rozkládala starověká Lýkie, kterou tvořilo 23 nezávislých měst. Ta byla sdružena do tzv. Lýkijského spolku.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy