Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Istanbul

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Istanbul“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Istanbul.

Baziliková cisterna - poklad ve stínu chrámu Hagia Sofia

Baziliková cisterna - poklad ve stínu chrámu Hagia Sofia

Baziliková cisterna neboli turecky Yerebatan Sarnıcı je jednou z nejpodivuhodnějších památek v tureckém Istanbulu. Tato ohromná podzemní vodní nádrž byla vybudována v 6. století a je jedním z nevšedních děl byzantských stavitelů. Tvoří ji prostorná síň podpíraná sloupy, v níž se rozléhá ticho a panuje doslova magická atmosféra.

celý článek

 

Dívčí věž v Istanbulu

Dívčí věž v Istanbulu

Na malém kamenném ostrůvku se u ústí Bosporu tyčí Dívčí věž, která patří mezi symboly Istanbulu. Byla vybudována v 18. století a dnes se v ní nachází luxusní restaurace, kde můžete ochutnat ty nejlepší turecké speciality. K Dívčí, nebo také Leandrově věži, se váže také zajímavá pověst, která má však dvě rozličné verze.

celý článek

 

Istanbul - lázně Cağaloğlu

Istanbul - lázně Cağaloğlu

Pokud si budete chtít při návštěvě Istanbulu na chvíli odpočinout od prohlídky památek, vydejte se do lázní Cağaloğlu Hamami, ponořte se do termální vody a svěřte své tělo do rukou odborníků. V těchto nádherných veřejných tureckých lázních zapomenete na starosti běžného života. Kochat se přitom samozřejmě můžete unikátní architekturou z osmanských dob.

celý článek

 

Velký bazar v Istanbulu nabízí snad všechno, na co si vzpomenete

Velký bazar v Istanbulu nabízí snad všechno, na co si vzpomenete

Istanbulský Velký bazar je doslova rájem pro milovníky nakupování a překvapí snad všechny příchozí. V tomto bludišti uliček se tísní téměř 4000 krámků nabízejících zboží všeho druhu, Najdete zde od zlata, šperků, přes koberce, keramiku až po koření a ovoce snad úplně všechno.

celý článek

 

Modrá mešita v Istanbulu

Modrá mešita v Istanbulu

Istanbulskému náměstí Sultanahmet vévodí šest překrásných minaretů patřících světoznámé Modré mešitě, která vznikla na počátku 17. století jako sídlo sultána Ahmeda I. Je jednou z nejslavnějších sakrálních staveb na světě a také výraznou dominantou turecké metropole.

celý článek

 

Hagia Sofia – symbol Istanbulu

Hagia Sofia – symbol Istanbulu

Hagia Sofia neboli „chrám Boží moudrosti“ se nachází v istanbulské čtvrti Sultanahmet, která v metropoli patří k lokalitám s největší koncentrací památek. Hagia Sofia již po více jak 1400 let ohromuje kolemjdoucí svou elegantní architekturou s krásnými zdobnými detaily.

celý článek

 

Eurovíkendy: Istanbul – co si nenechat ujít při návštěvě Istanbulu

Eurovíkendy: Istanbul – co si nenechat ujít při návštěvě Istanbulu

Nejen úžasnou historii a velké množství památek, ale také unikátní kosmopolitní atmosféru a nekonečné možnosti nákupů nabízí Istanbul. Nejnavštěvovanější a největší turecké město ležící na Bosporské úžině mezi Evropou a Asií. Jeho geografická poloha na rozhraní dvou kontinentů z něj dělá oblíbenou destinaci navštěvovanou v rámci eurovíkendů.

celý článek

 

Bazarová čtvrť v Istanbulu - vůně koření a hlasy muezzinů

Bazarová čtvrť v Istanbulu - vůně koření a hlasy muezzinů

Bazary k Istanbulu neodmyslitelně patří, stejně tak jako všudypřítomné mešity. V istanbulské Bazarové čtvrti si můžete užít jak čilý obchodní ruch a nakoupit na co si jen vzpomenete, tak i návštěvu poklidných muslimských svatostánků. Spojíte tak příjemné s užitečným…

celý článek

 

Kašna Ahmeda III. nejkrásnější kašna v Istanbulu

Kašna Ahmeda III. nejkrásnější kašna v Istanbulu

Před vchodem do paláce Topkapi, který patří mezi nejnavštěvovanější památky Istanbulu, stojí nádherná rokoková kašna Ahmeda III. Je jednou ze zajímavostí, které bychom při prohlídce tohoto istanbulského paláce neměli vynechat. Okouzlí nás nejen svou monumentalitou, ale také zdobností.

celý článek

 

Archeologické muzeum v Istanbulu

Archeologické muzeum v Istanbulu

Istanbulské archeologické muzeum (Istanbul Arkeoloji Müzeleri), které patří mezi nejvýznamnější muzea Turecka, najdeme v oblasti Serailového mysu v sousedství jednoho z nejkrásnějších istanbulských paláců, paláce Topkapi. Archeologické muzeum opatruje rozsáhlé sbírky antického umění a jejich důkladná prohlídka si žádá opravdu hodně času.

celý článek

 

Beyoglu – živoucí srdce Istanbulu

Beyoglu – živoucí srdce Istanbulu

V ulicích moderního Istanbulu, evropsky vyhlížející čtvrti Beyoglu, je možné narazit nejen na ty nejluxusnější obchody a restaurace, ale také na řadu zajímavých památek. Beyoğlu je však především vyhledávaným centrem zábavy a nočního života této turecké metropole. Při návštěvě této čtvrti je proto třeba se připravit na obrovskou koncentraci lidí a čilý dopravní ruch.

celý článek

 

Konstantinův sloup v Istanbulu (Cemberlitas)

Konstantinův sloup v Istanbulu (Cemberlitas)

Uprostřed Istanbulu se tyčí Konstantinův sloup – turecky Çemberlitaş, který je považován za nejstarší památku města. Byl postaven roku 330 u příležitosti povýšení města Byzance na hlavní město Římské říše. Je tak jedinou dochovanou památkou připomínající římské období.

celý článek

 
1 2
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Turecku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Turecku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko | Poznávací zájezdy